Hemoroidi Lecenje

Hemoroide je nemoguce trajno izleciti vec samo kratkotrajno, sto opet naravno zavisi od Vas licno, Vasih zivotnih navika i koliko ste zaista spremni da ih promenite. U skladu sa time treba obratiti paznju na disciplinovano preventivno delovanje kako se hemoroidi ne bi opet pojavljivali.

Nacin lecenja hemoroida iskljucivo zavisi od stadijuma hemoroidalog oboljenja, ali ono sto je za sve stadijume zajednicko je nacin ishrane, pa se zbog toga preporucuje dijetalna ishrana.

Osoba obolela od hemoroida susrece se sa mnogim problemima, medju kojima je jedan od najvecih praznjenje ili u drugom slucaju zatvor. Pravilnom ishranom se ublazuju traume oba navedena simptoma, pa se tako preporucuje dijetalna ishrana sa dosta povrca i voca.
Dijeta treba da sadrzi sveze vitamine koji su itekako potrebni za bolesnike sa hemoroidalnim komplikacijama. Dolaze u obzir nemasne, neslane i nezacinjene supe i corbe, sve vrste svezeg i kuvanog povrca, sve vrste voca, a narocito kompoti od suve sljive i smokve… Ishrana mora da bude lagana, a nikako zacinjena ili pikantna!

Zabranjena je upotreba alkoholnoh pica, a treba izbegavati pusenje.

Upotreba medikamenata

 • Pod upotrebom medikamenata se podrazumevaju razne vrste masti i cepica, medjutim nijedna od njih ne leci hemoroide sasvim, vec samo privremeno otklanja tegobe.
 • Sklerozacija

 • Sklerozacija je ubrizgavanje sklerozivnog sredstva specijalnim spricom u hemoroidalni jastuk.
 • Operacija

 • Operacije se primenjuju kod hemoroida u trecoj i cetvrtoj fazi, kad se hemoroidi nakon praznjenja ne vracaju sami u analni otvor vec ih je potrebno manuelno vratiti tj kod uklestenja hemoroida, kada se vise ne mogu vratiti ni mehanickim putem.
 • Lecenje hemoroida je bolje spreciti preventivnim i zdravim nacinom zivota, nije lako ziveti sa hemoroidima, zato je neophodno da ukoliko ste skloni ovom oboljenju zivite samodisciplinovano kako biste smanjili verovatnocu od pojavljivanja hemoroida.

  Dodatni Resursi: Hemoroidi – Suljevi

  Advertisements

  One Response to Hemoroidi Lecenje

  1. Pingback: Hemoroidi Lecenje | Hemoroidi Simptomi

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s